Donerar pengar till musik för utsatta barn

Glada 70-talsmusiker som vill stöda utsatta barn och unga att syssla med musik. De exakta summorna fylls i efter evenemanget ”Back to the 70’s” den 13 juli. Fr vänster: Leif Roberts (Pux), Rune Eriksson (Christopher Columbus), Peter Williams (Memories), Lasse Fredrikson (Tellus) och Guy Dannström (Tellus). Foto: Nora Fredrikson

Orkestermedlemmar som deltar i evenemanget ”Back to the 70’s” skänker sina gager till Rädda barnen och Folkhälsan.
– Det är två etablerade organisationer som kan göra skillnad för ekonomiskt utsatta barn som vill ägna sig åt musik som sysselsättning, säger Lasse Fredrikson i bandet Tellus.

Den 13 juli återförenas fem av Ålands mest populära dansorkestrar från 70-talet för en kväll. I ett tidigt skede väcktes tanken bland musikerna att skänka sina gager till något välgörande ändamål.

– Vi spelar ju inte för pengarna, utan för att det är roligt att få återförenas på det här sättet efter nästan 40 år, säger Lasse Fredrikson, sångare och gitarrist i bandet Tellus.

Ge alla samma möjligheter

Efter visst funderande kom orkestermedlemmarna fram till att pengarna ska användas för att ge utsatta barn och unga möjlighet att syssla med musik.
– Vi vill att alla barn ska ha samma möjlighet att delta i olika musikaktiviteter.

 Valet av mottagare föll på Rädda barnen och Folkhälsan.
– Båda stöder fritidsaktiviteter för unga och är bland annat med och arrangerar ”Unga band”, säger Lasse Fredrikson.

Det blir över 1 500 euro

Den exakta summan blir klar först efter evenemanget i Badhusparken nästa lördag.
– Därför har vi ännu inte fyllt i checkarna. Men vi kan redan nu lova att det blir över 1 500 euro i alla fall, avslutar Lasse Fredrikson.